You are here

Collaboration Days

Dear Parents,

The purpose of this letter is to share our exciting news regarding some changes to your child’s school for the coming year.  As part of our new initiative to transform our school, we will be implementing collaboration time into the school day for the 2015/16 school year.

Collaboration time is a structure in which school staff work together to analyze and improve their professional practice.  Teachers are afforded the opportunity to meet for uninterrupted time to devise more effective ways to teach and improve student learning.  As part of this initiative, teacher collaboration time will be created according to the attached schedule every by adding seven (7) minutes to each school day throughout the year.  This means on collaboration days, school will start about one hour later (see attached schedule on back).

Teacher collaboration time is essential to school improvement.  It allows teachers to work together towards common instructional goals, and facilitates their access to the most current and effective approaches; it will allow staff to better meet the needs of their unique and diverse populations by sharing strategies that work.  In the end, it supports the district vision to “provide a world class and personalized educational experience for every child.”

While this is an adjustment to the school’s schedule, it is important to note that the total number of instructional minutes will remain the same as in previous years.  Your child will not be required to be at school until the times listed on the schedule.  It is important to note, however, that school staff will provide supervised study time for students who, due to transportation limitations, cannot make alternate arrangements.  Please mark the dates on your calendar so that you will be able to keep track of them throughout the year.

Thank you for your support of this very important initiative.  If you have any questions please don’t hesitate to contact me at the school.

Sincerely,

David de Wit

Principal

Collaboration Days 2015-2016

Visit our event calendar to see and subscribe to all our dates.

 

Regular Bell Schedule


Period 1

8:15 – 9:36

81 minutes

Period 2

9:41 – 11:03

82 minutes

Lunch

11:03 – 11:43

40 minutes

Period 3

11:48 – 1:09

81 minutes

Period 4

1:14 – 2:35

81 minutes

 

Collaboration Bell Schedule


Collaboration Time

8:05 – 9:10

65 minutes

Period 1

9:15 – 10:20

65 minutes

Period 2

10:25 – 11:34

69 minutes

Lunch

11:34 – 12:14

40 minutes

Period 3

12:19 – 1:23

64 minutes

Period 4

1:28 – 2:32

64 minutes